Fubarino SD Oled display on analog pins.

Post Reply
BobEdge
Posts: 7
Joined: Wed Dec 07, 2016 11:24 am

Fubarino SD Oled display on analog pins.

Post by BobEdge » Wed Sep 20, 2017 11:56 am

Hi,

I am using a Fubarino SD, with the Adafruit character oled library.
I have the oled connected to A14, A13, A12, A5, A4, A3, A2. I'm just getting garbage on the screen. If I connect to digital pins it works fine.
Pretty sure I tried similar with the Fubarino mini, with no problems.
Really hope there is something simple that I'm missing, as the boards have been manufactured.

Regards
Bob.

EmbeddedMan
Posts: 597
Joined: Tue May 24, 2011 9:24 pm
Location: Minneapolis, MN
Contact:

Re: Fubarino SD Oled display on analog pins.

Post by EmbeddedMan » Wed Sep 20, 2017 2:09 pm

Bob, I'm sorry you're having problems. One thing I'd try, just to see if it makes any difference, is to use the digital pin names for those analog pins, rather than A14, A13, etc. (i.e. instead of A14, use 30, A13->31, etc. See Fubarino SD ref manual https://github.com/fubarino/fubarino.gi ... Manual.pdf for complete mapping)

I've used all of those pins as digital I/O before, so they should work just fine. We just need to figure out what's going wrong.

*Brian

BobEdge
Posts: 7
Joined: Wed Dec 07, 2016 11:24 am

Re: Fubarino SD Oled display on analog pins.

Post by BobEdge » Wed Sep 27, 2017 2:47 pm

Thank you Brian for your reply.

It turned out not to be using the analog pins that's causing trouble. If I connect the display to the board using breadboard wiring, it works fine.
Plug the OLED into the board, and either nothing or just garbage. So I was thinking must be interference, but connect the display using many headers so it is well away from the pic, and still nothing. I can hold the display in the same place, but connected by wires, and it's fine.

So yeah, a little stuck now, but not the fault of the Fubarino, or it's software.

Regards
Bob.

Post Reply